Νέα

Συμβουλές Σχεδιασμού, Νέα και Δελτία Τύπου

Υαλοπίνακες Ασφαλείας

Επενδύστε σε ασφάλεια, ενέργεια και οικονομία

Προστατεύεστε το σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο επιλέγοντας γυαλί ασφαλείας. Οι υαλοπίνακες ασφαλείας είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί και σας προφυλάσσουν σε περίπτωση πρόσκρουσης οποιουδήποτε αντικειμένου πάνω τους. Παρέχουν προστασία από φωτιά ή αντίξοες καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, σας προστατεύουν σε περίπτωση ληστείας ή βανδαλισμού, από πυροβολισμούς και εκρήξεις.

Ένας απλός υαλοπίνακας δεν σας εγγυάται καμία ασφάλεια. Πρόκειται στην ουσία για γυαλί στην πιο απλή του μορφή και, εάν σπάσει, δημιουργεί μεγάλα θραύσματα που μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμό. Είναι δυνατή η εφαρμογή του σε διάφορους χώρους, αλλά απαιτείται προσοχή στους χώρους που αποτελούν κρίσιμες θέσεις, όπου απαιτείται βάσει νόμου η χρήση υαλοπινάκων ασφαλείας.

Σκληρυμένος Υαλοπίνακας

O σκληρυμένος υαλοπίνακας είναι πέντε φορές πιο δυνατός από το απλό γυαλί και, εάν σπάσει, θρυμματίζεται σε εκατοντάδες μικροσκοπικά κομμάτια που μετριάζουν σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμού. Επιπρόσθετα, τα βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά του τον καθιστούν κατάλληλο για δύσκολες εφαρμογές που απαιτούν το τρύπημα του γυαλιού για τη στήριξή του.

Πολυεπίπεδος Υαλοπίνακας

Ο πολυεπίπεδος υαλοπίνακας αποτελείται από τουλάχιστον δύο φύλλα γυαλιού που χωρίζονται από μία ειδική μεμβράνη. Έτσι, σε περίπτωση θραύσης, τα θραύσματα του γυαλιού παραμένουν κολλημένα στη μεμβράνη και εξαλείφεται ο κίνδυνος τραυματισμού

Ο υαλοπίνακας αυτός διακρίνεται με βάση τις στρώσεις του γυαλιού και των μεμβρανών σε Αντιτραυματικό, Αντιβανδαλικό και Αλεξίσφαιρο.

Πυράντοχος Υαλοπίνακας

Το πυράντοχο γυαλί σας επιτρέπει να έχετε οπτική επαφή με τη φωτιά. Είναι η ιδανική επιλογή για εξόδους κινδύνου. Οι πυράντοχοι Υαλοπίνακες διατίθενται σε τρεις τύπους: Σε αυτούς που προσφέρουν ακεραιότητα για συγκεκριμένο χρόνο, σε αυτούς που προσφέρουν τόσο ακεραιότητα όσο και προστασία από την ακτινοβολία και, τέλος, σε αυτούς που προσφέρουν όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη μόνωση.


Ενεργειακοί Υαλοπίνακες

Με μικρό κόστος αλλάζετε τα μονά σας τζάμια, εξοικονομείτε χρήματα και συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος

Σε ένα μέσο σπίτι το 35% της θερμικής απώλειας οφείλεται στα παράθυρα. Πιο συγκεκριμένα, η ποσότητα ενέργειας που χρειαζόμαστε για να ψύξουμε ένα χώρο είναι η τριπλάσια από αυτή που χρειαζόμαστε για να τον θερμάνουμε. Επομένως τα οφέλη από τη χρήση των ενεργειακών τζαμιών ή αλλιώς ενεργειακών υαλοπινάκων είναι πολλαπλά.

Τι είναι όμως τα ενεργειακά τζάμια;

Η θερμοκρασία του σπιτιού μας στο τέλος του καλοκαιριού είναι υψηλότερη κατά 15 βαθμούς, καθώς το σπίτι συσσωρεύει τη θερμότητα. Όμως η αναλογία θέρμανσης-ψύξης είναι 1 προς 3 και για να αποφύγουμε τις δαπάνες της χρήσης κλιματιστικών, πρέπει να μειώσουμε τη ποσότητα της ενέργειας που συσσωρεύεται.

Η Koutmos Glass, ως μέλος της ΠΟΕΒΥ, έχει την πιστοποίηση να αντικαθιστά τα απλά τζάμια με νέα, ενεργειακά.

Τα νέας γενιάς αυτά τζάμια, λόγω της επίστρωσης μικροσκοπικών οξειδίων στη μία πλευρά τους δεν επιτρέπουν τη μεταφορά θερμότητας από τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού μας ή και αντίστροφα. Με άλλα λόγια, δημιουργείται μόνωση στο σπίτι και μειώνεται κατακόρυφα ο συντελεστής διαπερατότητας της ενέργειας, και κατά συνέπεια μειώνεται η ανάγκη για θέρμανση και η κατανάλωση καυσίμου.


ΠΟΕΒΥ

Η Koutmos Glass διαθέτει την απαραίτητη πιστοποίηση για την τοποθέτηση διπλών τζαμιών και είναι μέλος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων και Βιοτεχνών Υαλοπινάκων, τον μεγαλύτερο θεσμικό συνδικαλιστικό φορέα στην Ελλάδα.

Η ΠΟΕΒΥ καλύπτει το 90% της ελληνικής αγοράς στο εμπόριο των υαλοπινάκων και, ως εκ τούτου, καθορίζει τους κανόνες και ελέγχει την ποιότητα τους. Εκπροσωπεί τον συγκεκριμένο κλάδο στις συνδιαλλαγές με το κράτος, το ΚΑΠΕ, το ΤΕΕ, τον ΕΛΟΤ και τα Επιμελητήρια.

Επιπλέον είναι ενεργό μέλος της ΓΣΕΒΕΕ και στοχεύει στην εκπαίδευση του κλάδου μέσω σεμιναρίων. Ορίζει τους κανονισμούς και τη θεσμοθέτηση αυτών για την ασφάλεια του πολίτη, οριοθετεί τον έλεγχο και τις προδιαγραφές για ποιοτικά εμπορεύματα.

Είναι ο μόνος θεσμικός φορέας της Ελλάδας που έχει την ευθύνη αντικατάστασης των απλών υαλοπινάκων με ενεργειακούς τελευταίας γενιάς, με σκοπό τη μείωση της υπερκατανάλωσης ενέργειας.